Met vakantie? 6 Tips om je huis veilig achter te laten!

Je moet er niet aan denken dat terwijl jij lekker op het strand ligt te genieten van een welverdiende vakantie, inbrekers je huis binnensluipen. Wat kun je doen om dat risico zo klein mogelijk te maken?

Over en weer opletten

Informeer je buren over je vakantie. Zo kunnen zij een oogje in het zeil houden, de post uit de brievenbus halen en eventueel de gordijnen openen en sluiten.

Maak een bewoonde indruk

Zet tijdschakelaars aan zodat de verlichting op gezette tijden aangaat, laat wat rommeltjes liggen op tafel en in de keuken en zorg desnoods voor een TV-simulator. Zorg ook voor goede buitenverlichting.

Oppassen met social media

Het is verleidelijk om je omgeving te willen imponeren met je vakantiekiekjes, maar doe dat liever als je weer thuis bent. Ook inbrekers checken social media.

Regel logees

Zorg dat het huis bewoond is, door je huis beschikbaar te stellen aan vrienden of familie. Misschien bezorg je op die manier iemand een leuke vakantie en zit je zelf ook rustiger op je vakantieadres.

Goede sloten

Goede sloten zijn natuurlijk altijd een goed idee. Uit onderzoek blijkt dat de kans groot is dat de inbreker afhaakt als hij niet binnen een halve minuut binnen is.

Alarm

Natuurlijk kun je ook kiezen voor een inbraakalarm. Heb je een alarm laten installeren, dan is het belangrijk om het consequent in te schakelen en dat ook van je huisgenoten te vragen!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Een paar keer per jaar sturen we een update over ontwikkelingen in de markt, wetenswaardigheden waar u zéker van op de hoogte wilt zijn.

    Misschien vind je dit ook interessant?