BPM-verandering in 2025

Vanaf volgend jaar zal de BPM (Belasting van Personenauto’s en Motorrijwielen) voor bedrijfswagens aanzienlijk stijgen. Dit betekent dat bedrijfswagens auto’s die vanaf 2025 worden geleverd, fors duurder zullen uitvallen.

Op dit moment hoeven ondernemers geen bpm te betalen bij het aanschaffen van een bestelauto. Vanaf 2025 komt hier verandering in: vanaf dat jaar betalen ondernemers dezelfde belastingheffing voor een bestelauto als voor personenauto’s. Bijvoorbeeld: Een populaire bedrijfswagen als de Opel Vivaro L2 1.5 BlueHDi 120 pk heeft 172 gram CO2-uitstoot en krijgt per 1 januari 2025 door de BPM een prijsstijging van € 11.508 euro

Let op: Voor elektrische bestelauto’s blijft de uitzondering nog wel bestaan.

Ben je aan het nadenken over het vervangen of het uitbreiden van jouw wagenpark? Dan is 2024 het jaar om dit nog te doen. Wij adviseren je daarbij ook graag. Via ons leaselabel bieden wij diverse bedrijfswagens aan als vaste aanbiedingen en kunnen wij bijna elke bedrijfswagen in Nederland leveren.

Dit doen wij onafhankelijk. Door onze afspraken met leasemaatschappijen, importeurs en dealers kunnen wij een goede vergelijking maken. Hierdoor hebben wij de beste deal. Financieel verantwoord advies noemen we dat.

Wij helpen je graag verder. Neem gerust, geheel vrijblijvend, contact met ons op. Zodat we samen deze bpm-verhoging voor kunnen zijn.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Een paar keer per jaar sturen we een update over ontwikkelingen in de markt, wetenswaardigheden waar u zéker van op de hoogte wilt zijn.