Wat als je reisgenoot de vakantie afzegt?

Wanneer je reisgenoot jullie reis annuleert, wil jij misschien ook niet meer gaan. Het is echter niet vanzelfsprekend dat jij op basis van je eigen doorlopende annuleringsverzekering jouw annuleringskosten vergoed krijgt.

Bepaalde voorwaarden

Bijna altijd is annulering vanwege het annuleren van een reisgenoot gedekt. Soms zijn deze kosten alleen verzekerd als er aan bepaalde voorwaarden is voldaan. Bijvoorbeeld als jij door het annuleren van de reisgenoot alleenreizend wordt en jij en je reisgenoot samen vermeld staan op de boekingsbevestiging van de reisorganisatie.

Een annuleringsverzekering

Een annuleringsverzekering is fijn om te hebben wanneer je plotseling niet op reis kunt. Bij alle aanbieders zijn de annuleringskosten van een reis vanwege een plotseling ernstig ongeval, levensbedreigende ziekte of overlijden van een verzekerde of een familielid in de eerste (kinderen, ouders) of tweede graad (broers, zussen) gedekt. Verzekeraars dekken in hun voorwaarden vaak ook een aantal specifieke situaties. Bijvoorbeeld bij een nieuwe baan, ontslag of echtscheiding.

Uiteraard moet het steeds gaan om gebeurtenissen die onbekend waren bij het boeken van de reis en het aangaan van de annuleringsverzekering.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Een paar keer per jaar sturen we een update over ontwikkelingen in de markt, wetenswaardigheden waar u zéker van op de hoogte wilt zijn.